Wie zijn wij?

We zijn een groep van ongeveer 90 christelijke studenten die wonen en/of studeren in Rotterdam en omgeving. Onder leiding van drie mentoren vormen wij Vox Viva Rotterdam, een vereniging voor christelijke jongeren die studeren aan hbo of universiteit. Vox Viva is opgezet door de Werkgroep Studerenden van de Gereformeerde Gemeente. De groep bestaat overigens niet alleen uit leden van de Gereformeerde Gemeente, ook als je lid bent van een ander kerkgenootschap ben je natuurlijk van harte welkom!

Wat doen we?

  • Lezingen: Ongeveer één keer per twee weken is er een lezing door een gastspreker of een interne spreker. Elk halfjaar is er een overkoepelend thema voor de lezingen.
  • Borrels: Regelmatig worden er gezellige borrels georganiseerd in studentenhuizen, een ideale manier om elkaar in een ontspannen sfeer te ontmoeten.
  • Informele activiteiten: Naast borrels staan er nog andere informele activiteiten op het programma, zoals het jaarlijkse gala, strandwandelen, bbq-en, sporten, high tea-en of glowgolfen.
  • Weekenden: Elk halfjaar gaan we met elkaar op kringweekend. Een weekend bevat eigenlijk alles, behalve slaap. Het programma is gevuld met ontspanning, bezinning, gezelligheid, humor en goede gesprekken.
  • Studiegroepjes: Een groot gedeelte van de kringers neemt deel aan een studiegroepje. Hierin denk je met elkaar na over een Bijbelboek, een bijbels onderwerp of behandel je met elkaar de Institutie.

Waarom moet ook jij komen?

Als christen op de universiteit of hogeschool is het soms moeilijk om je staande te houden. Contact met studenten die hetzelfde denken en geloven is daarom in deze tijd erg belangrijk. Het bezoeken van Vox Viva is dan ook een waardevolle toevoeging op het studentenleven. Bezinnende momenten, hechte vriendschappen en gezelligheid zijn een aantal aspecten die onze kring kenmerken. Er is geen lidmaatschap verbonden aan deze kring, waardoor er altijd een vrijblijvendheid is in je aanwezigheid.

Waar kun je ons vinden?

Onze kringavonden beginnen om 19.30 uur en worden gehouden op een van de volgende locaties:

  • Gereformeerde Gemeente Rotterdam-Alexanderpolder, Romanohof 8-10
  • Enthousiast geworden? Kom een keer langs! In de agenda kun je zien wanneer en waar de eerstvolgende lezing of activiteit plaatsvindt.

Blijf op de hoogte!

Om op de hoogte te blijven van alles wat er op Vox Viva gebeurt, kun je ons volgen op Instagram, het contactformulier invullen of een account aanmaken op de website. Dan kun je je voor activiteiten inschrijven. Daarnaast krijg je onze wekelijkse mailing met daarin een overzicht van wat er die week te doen is op Vox Viva.

Registreren