Maak kennis met het bestuur

Om alles soepel te laten verlopen hebben wij een bestuur dat bestaat uit 3 mentoren en 3 student-assistenten.
Deze coördineren de commissies en regelen de belangrijkste zaken.

Mentoren

Arian
Arian

Leuk dat je de website van Vox Viva bezoekt! Ik ben Arian de Heer, geboren in 1986, en woonachtig in Dordrecht. Sinds 2021 ben ik mentor van deze bloeiende studentenkring. Eenmaal geweest, dan wil je niet meer weg. Enorm leuk en waardevol om met jou op te trekken en deel te worden van jouw zoektocht naar een christelijke identiteit en hoe dit te vertalen naar je leven, je studie en je loopbaan.

Zelf heb ik vier jaar Nederlands Recht gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en tegenwoordig werk ik als bestuursrechtadvocaat bij Pels Rijcken in Den Haag. De studententijd is voor mijzelf een cruciale tijd geweest die de basis heeft gelegd voor wie ik ben en waar ik nu sta. Voor mij waren vriendschappen, gesprekken en identificatiefiguren in die tijd erg belangrijk. 

Als mentor wil ik graag een bijdrage leveren aan jouw studentenleven: ontdekken wat geloof is, verdiepen in maatschappelijke thema's, je door sprekers laten inspireren en vooral verwonderen wie God voor ons is! Ik ontmoet je graag en praat graag met je verder tijdens lezingen, borrels of weekenden! Voel je welkom!

Kees
Kees

Hallo allemaal! Mijn naam is Kees van Ekeren, geboren in 1994. Samen met mijn vrouw Bertine en onze twee dochters woon ik in Hendrik Ido Ambacht. Door een interesse voor techniek heb ik de studies werktuigbouwkunde en maritieme techniek gedaan aan de TUDelft. Momenteel werk ik bij Royal IHC in Kinderdijk. Daar ben ik verantwoordelijk voor een team van engineers en ontwerpen we componenten voor baggerschepen.

Tijdens mijn studietijd heb ik de kring in Rotterdam bezocht. Ik heb een warme herinnering aan die tijd. In mijn studie kwam vaak de ‘waarom-vraag’ naar voren. Op de kringavonden was het juist de ‘waartoe-vraag’ die we behandelden. Het verdiepen in Gods Woord en het contact met gelijkgestemden het ik als waardevol ervaren. Tijdens lezingen kwamen verschillende, verdiepende onderwerpen aan de orde. De studiekring zorgde voor een goede stok achter de deur om Calvijn of Comrie te bestuderen en leverde een leuke vriendenkring op. De weekenden waren hoogtepunten qua contact. Graag lever ik nu ook mijn bijdrage aan de kring als mentor. Ik hoop op net zo’n mooie kring tijd met elkaar.

Marjolein
Marjolein

Als één van de mentoren van Vox Viva stel ik me graag voor. Ik ben Marjolein Moens- van Dijk, geboren in 1983. Ik woon in Dordrecht, samen met mijn man Lambert en onze 5 kinderen. Na mijn studie Engelse Taal en Letterkunde in Leiden heb ik 14 jaar als docent en trainer Engels gewerkt. Tegenwoordig werk ik 1 dag per week in de huisartsenpraktijk van mijn man als praktijkmanager.

Tijdens mijn studententijd was ik onder andere lid van de Ger Gem kring Leiden. Ik bewaar goede herinneringen aan deze tijd, waarin gezelligheid samengingen met studiezin en samen doorspreken over onderwerpen die raken aan het leven als christenjongere. De ontmoeting met andere christenen, het eerlijk bepreken van onze vragen en het bestuderen van bronnen uit de kerkgeschiedenis, hielpen me om staande te blijven in de studentenwereld. Daarnaast zijn de herinneringen aan de gezelligheid en de ontstane vriendschappen onvergetelijk. Dit is een drijfveer om nu mijn steentje bij te dragen als mentor bij Vox Viva. De studententijd is de tijd om vrienden voor het leven te ontmoeten,  vragen te stellen, te zoeken en te ontdekken. Juist in deze tijd, is het belangrijk om een netwerk om je heen te hebben en samen de Bijbel en andere christelijke bronnen te bestuderen. Als mentor vind ik het mooi om hierin mee te denken en het mooie werk onder jongeren te ondersteunen. Ik hoop je binnenkort een keer te spreken bij een lezing of tijdens één van de gezellige weekenden van Vox.

Student-assistenten

Jan Corné
Jan Corné

Na 4 jaar studeren vinden veel mensen het wel mooi geweest en gaan ze de arbeidsmarkt op. Ik daarentegen vind het student zijn zo leuk dat ik besloot om nog langer door te gaan. Dit komt natuurlijk voornamelijk door de leuke studentenvereniging waar ik deel van mag uitmaken.
Na mijn bachelor Informatiekunde heb ik eerst een half jaartje gewerkt. Momenteel doe ik de master Medische Informatiekunde in Amsterdam.
Omdat Vox Viva het leukste is wanneer je actief bezig bent en er een plaatsje vrijkwam in het bestuur, besloot ik om student-assistent te worden. Samen met de andere bestuursleden ga ik mijn uiterste best doen om jullie minstens zo enthousiast te maken als dat ik zelf ben!

Corinne
Corinne

Verdieping, vriendschap en vrijblijvendheid: de drie kernwaarden van onze vereniging Vox Viva. We verdiepen ons in allerlei onderwerpen en voeren verdiepende gesprekken. Daarnaast ontstaan er vriendschappen voor het leven. Tot slot vrijblijvend, omdat je nergens aan vast zit en dus kunt komen wanneer je wilt (wat voor de meeste van ons zo vaak mogelijk is ;)). Er zijn nog vele ‘V-s’ aan toe te voegen. Denk aan verbinding, vermaak, vreugde, verliefdheid, verenigd, vertrouwen, verzin het maar.

Nog in het kort iets over wie ik ben. Na het (bijna) behalen van mijn Pabodiploma ben ik de deeltijdstudie Pedagogiek gestart. Ik werk hiernaast twee dagen per week als kleuterjuf en twee dagen als ambulant hulpverlener bij Agathos.
Van harte welkom! Weet ons te vinden bij vragen, opmerkingen of een gezellig praatje. 

Martien
Martien

Wat is er nu mooier dan verbinding zoeken met jongeren die dezelfde christelijke identiteit hebben als jij? En hoewel ik behoor tot Gen Z, doel ik hier niet op ‘digitale verbinding’ zoals een snap, BeReal of meer van dat soort ongein. Nee, verbinding door verdieping in het Woord van God én door vriendschappen: dat is wat Vox Viva jou biedt! Je studententijd is een uitgelezen periode om samen met andere studenten de Bijbel te onderzoeken, waarin de enige Rotssteen begrepen ligt (Joh. 5:39). Daarnaast is er op Vox ook veel ruimte voor gezelligheid, zoals tijdens weekenden en de jaarlijkse buitenlandreis.

Iets over mijzelf: momenteel ben ik bezig met het afronden van de master Fiscale Economie aan de Erasmus en ik hoop – ter lering en vermaak – ook een jaartje Hbo-theologie te volgen. Verder ben ik nog enkele dagen werkzaam in de fiscale praktijk. De hoofdrol in dit studiejaar is echter natuurlijk weggelegd voor Vox, doordat ik mij vanuit het bestuur mag inzetten om er weer een enerverend jaar van te maken. Ik wil je van harte welkom heten om eens te komen kijken op een van onze verenigingsavonden!